توسعه آموزش‌­های فنی و حرفه­‌ای در شرایط کنونی برای اقتصاد و فرهنگ جمهوری اسلامی ایران و به ویژه شتابدهی به فرایند تولید امری حیاتی است؛ زیرا سرمایه گذاری‌­های زیربنایی و افزایش ابزار و تجهیزات و به طور کلی سرمایه فیزیکی بدون سرمایه انسانی بلااستفاده مانده و یا به نحو اقتصادی و کارآمد مورد بهره برداری قرار نمی­‌گیرد. بنابراین از ضرورت­ها و الزامات رشد و توسعه اقتصادی، نظام آموزشی برای ایجاد مهارت­‌های لازم سرمایه انسانی است و در این میان آموزش­‌های دانشگاه فنی و حرفه­‌ای به عنوان دانشگاه کارافرین تلفیقی است از علم، فن و هنر که نقش بسیار مهمی در تأمین نیروی انسانی کارآمد ایفا نموده و مضمونی توسعه­‌ای دارد. و افزایش توانایی­های دانش، مهارت و قدرت درک افراد و انجام مطلوب­تر کار در محدوده وظایف شغلی را دنبال می‌­کند. بر همین اساس ضرورت برگزاری سالانه کنفرانس ملی و بین­‌المللی با محورهای تخصصی مبتنی بر مهارت با هدف ایجاد بستری برای ارایه نظرات علمی، پژوهشی و تخصصی استادان، پژوهشگران و صاحب­‌نظران حوزه مهارت در دانشگاه فنی و حرفه‌­ای احساس شد بنابراین اولین دوره این کنفرانس در سطح ملی با عنوان " اولین کنفرانس مهارت ایران" در روزهای 3 و 4 اردیبهشت ماه سال 1403 در دانشگاه فنی و حرفه­‌ای برگزار خواهد شد.